Hummus

Ingredienser

225 g kikærter, kogte
4 spsk. citronsaft
100 g tahin, lys
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
salt
0.5 dl vand, iskoldt
bredbladet persille

Lækker luftig og let hummus - som den spises i mellemøsten

Sådan gør du

  1. Brug allerhelst tørrede kikærter, som du sætter i blød i 24 timer og herefter koger i 45 - 60 minutter (kom først salt i, når de har kogt i 15-20 min, så bliver kikærterne bløde).

  2. Har du ikke mulighed for at koge kikærterne selv, så kan dåsekikærter også bruges. De skal lige koges op og koge i 5 minutter, så de bliver gennemvarme. Hæld herefter vandet fra.

  3. Kom nu de varme kikærter i en foodprocessor. Sæt lidt til side til pynt.

  4. Tilføj citronsaft, tahin, presset hvidløg, salt og olie.

  5. Blend det rigtig godt i 2-3 minutter, så det bliver godt moset.

  6. Mens blenderen kører tilføjer du nu isvandet og her vil hummusen blive meget luftig og lækker.

  7. Smag nu til med salt og citron.

  8. Tag de kikærter, som du har lagt til side. Hak lidt bredbladet persille og rør det sammen med kikærterne, lidt salt og evt. citronsaft eller olie. 

  9. Serveringsforslag: Bred hummusen ud på en tallerken og drys med kikærte-pynten.

Tips & tricks

  • Hvis hummusen skal stå, så kom gerne plast henover, så den ikke tørrer ud.

Serveres med