Surdejskernerugbrød

Dag 1 - Fordej

750 g hvedemel
750 g rugmel
1.5 l vand
0.5 spsk. surdej
5 spsk. havsalt

Dag 2

700 g rugkerner
200 g hørfrø
200 g solsikkekerner
50 g havregryn
2 spsk. honning
1.25 l vand

Lækkert rugbrød med solsikkekerner og hørfrø

Dag 1 - Fordej

  1. Rør alle ingredienserne sammen og lad det stå tildækket på køkkenbordet i 18-24 timer.

Dag 2

  1. Ingredienserne for dag 2 tilsættes til fordejen og blandes godt sammen.

  2. Kom dejen i en rugbrødsform og bag det ved 180 grader i 2 timer (eller til kernen har en temperatur på 97-98 grader celcius)

  3. Vend brødet ud af formen og pak det ind i et viskestykke til det er kølet ned - gerne natten over.

     

Tips & tricks

  • OBS: Afhængig af surdejens aktivitet, vandet og melets temperatur, kan tiden på fermenteringen af fordejen variere.

Serveres med