Speltbrød med gulerødder og valnødder
Speltbrød med gulerødder og valnødder
Ingredienser
| 500 g speltmel |
| 12 g tørgær |
| 2 tsk. salt |
| 375 ml vand |
| 100 g gulerødder |
| 100 g valnødder |
Dette brød er ekstra svampet på grund af gulerødderne og valnødderne giver det en lækker smag
Sådan gør du
Rør mel, tørgær og salt sammen i en skål. Hæld vandet i og rør det hele sammen.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i 3 timer.
Imens skrælles gulerødderne og rives fint. Hak valnødderne.
Når dejen er hævet kommes gulerødderne og nødder i dejen og dryses med lidt speltmel.
Lad nu dejen efterhæve i 45 minutter. Hvis du har en bagekurv, kan dejen kommes deri. Ellers form dejen til et rundt brød og kom den på en bageplade. Alternativt kan dejen sættes til hævning i en kurv og så bages uden kurv.
Forvarm ovnen til 220 grader og sæt en skål med vand i bunden.
Bages ved 180 grader i ca. 45-50 min. Brødet er færdigbagt, når du banker på undersiden og det lyder hult.
