Solsikke-kartoffelsteg

Ingredienser

2 dl solsikkekerner
2 dl fuldkornsbrød
2 dl kartofler
2 løg
4 dl valnødder
2 tsk. havsalt
4 dl sojadrik

Denne steg kan bruges sammen med kartofler og sovs, men også sammen med pastasalat eller kartoffelsalat

Sådan gør du

  1. Start med at male solsikkekernerne til mel og blend også fuldkornsbrødet i en foodprocessor.

  2. Riv de rå kartofler og hak løg og valnødder groft.

  3. Rør nu alle ingredienser sammen i en skål og dæk det til. Lad stå og trække i en ½ time.

  4. Så kommes massen i et ovnfast fad og bages i ovnen ved 180° C i 1 time.

Tips & tricks

  • Kan anvendes som pålæg på brød, når det er koldt.

  • Kan formes til bøffer (med en isske) og skal så kun bages i ca. 20 min. De bliver lidt flade.

Serveres med