Saltkaramelkage

Bund

100 g mandler
125 g dadler
0.5 dl plantemælk
0.75 dl kokosmel
2 spsk. carob pulver

Saltkaramel

100 g dadler
60 g cashewnødder
1 dl kokosmælk
2 spsk. kokosolie
0.75 tsk. flagesalt

Øverste lag

75 g kokosolie
75 g agavesirup
50 g cashewnøddesmør
1 spsk. carob pulver
0.5 tsk. kornkaffe
0.5 tsk. vaniljepulver
0.25 tsk. flagesalt

Når noget skal fejres, så kan det gøres med denne lækre kage som er både sød og sund

Bund

  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend længe og kraftigt til det samler sig til en klump.

  2. Kom dejen i et smurt tærtefad.

Saltkaramel

  1. Start med at lægge dadlerne i blød i kogende vand i ca. 10 min.

  2. Hæld vandet fra dadlerne og kom dem i en foodprocessor sammen med de andre ingredienser og blend til en ensartet, glat masse.

  3. Hæld saltkaramellen ovenpå bunden og stil formen i fryseren i mindst 30 min.

Øverste lag

  1. Kokosolien smeltes i et vandbad, til det er helt flydende.

  2. Lad olien køle lidt af og kom så alle ingredienserne (undtagen flagesalt) i en foodprocessor og blend til en glat masse.

  3. Hæld massen på karamelkagen, mens den er flydende og drys med flagesalt.

  4. Stil igen på køl/frys, alt efter hvornår den skal serveres (se tips).

Tips & tricks

  • Hvis du har rester af det øverste lag, kan du med fordel bruge til at hælde over poppede quinoa, ris, cornflakes eller grofthakkede nødder. Kom det hele i en beholder og stil den på køl. Kan skæres ud i stykker og serveres som lækre snacks.

Serveres med