Saltkaramelkage
Saltkaramelkage
Bund
| 100 g mandler |
| 125 g dadler |
| 0.5 dl plantemælk |
| 0.75 dl kokosmel |
| 2 spsk. carob pulver |
Saltkaramel
| 100 g dadler |
| 60 g cashewnødder |
| 1 dl kokosmælk |
| 2 spsk. kokosolie |
| 0.75 tsk. flagesalt |
Øverste lag
| 75 g kokosolie |
| 75 g agavesirup |
| 50 g cashewnøddesmør |
| 1 spsk. carob pulver |
| 0.5 tsk. kornkaffe |
| 0.5 tsk. vaniljepulver |
| 0.25 tsk. flagesalt |
Når noget skal fejres, så kan det gøres med denne lækre kage som er både sød og sund
Bund
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend længe og kraftigt til det samler sig til en klump.
Kom dejen i et smurt tærtefad.
Saltkaramel
Start med at lægge dadlerne i blød i kogende vand i ca. 10 min.
Hæld vandet fra dadlerne og kom dem i en foodprocessor sammen med de andre ingredienser og blend til en ensartet, glat masse.
Hæld saltkaramellen ovenpå bunden og stil formen i fryseren i mindst 30 min.
Øverste lag
Kokosolien smeltes i et vandbad, til det er helt flydende.
Lad olien køle lidt af og kom så alle ingredienserne (undtagen flagesalt) i en foodprocessor og blend til en glat masse.
Hæld massen på karamelkagen, mens den er flydende og drys med flagesalt.
Stil igen på køl/frys, alt efter hvornår den skal serveres (se tips).
Tips & tricks
Hvis du har rester af det øverste lag, kan du med fordel bruge til at hælde over poppede quinoa, ris, cornflakes eller grofthakkede nødder. Kom det hele i en beholder og stil den på køl. Kan skæres ud i stykker og serveres som lækre snacks.
