Hindbærmoussekage
Hindbærmoussekage
Kagebund
| 2.5 dl mandler |
| 1.5 dl havregryn |
| 1.5 spsk. carob pulver |
| 1 tsk. vaniljesukker |
| 15 dadler |
Mousse
| 250 g hindbær, frosne |
| 2 spsk. rørsukker |
| 2 tsk. agar agar |
| 250 ml sojapiskefløde |
Lækker og smuk hindbærmoussekage med bund af carob og mandler
Kagebund
Kom mandler, havregryn, carobpulver og vaniljepulver i blenderen og mal det fint.
Kom dadlerne i uden sten og blend igen til en fin ensartet masse.
Kom bagepapir på en springform-bund (ca. 20 cm.). Fordel dejen i springformen med fingrene. Lad den stå til moussen er klar.
Mousse
Put de frosne hindbær i en gryde, og lad dem tø op ved svag varme under omrøring. Skru op for varmen, når hindbærene er begyndt at tø op.
Tilsæt agar agar og sukker. Lad det koge i 2-3 minutter, imens du rører rundt (det er vigtigt, at massen kommer op at koge, for at agar agar kommer til at virke).
Sæt hindbærmassen til side og pisk sojapiskefløden i en skål. Pisk flødeskummet helt stift. Tager omkring 5 min.
Bland derefter flødeskummet lidt af gangen i den lune hindbærmasse.
Kom hindbærmoussen ovenpå kagebunden og kom den i køleskabet i 6-8 timer eller mere. Server kagen kold og gerne pyntet med friske bær eller blomster.
Tips & tricks
Andre bær kan også anvendes
Kan fryses
