Blomkålswok
Blomkålswok
Ingredienser
| 1 løg |
| 3 fed hvidløg |
| 1 chili, frisk, mild |
| 2 cm ingefær, frisk |
| 2 citrongræs |
| 1 spsk. sojasovs |
| 1 tsk. rørsukker |
| 2 dl kokosmælk |
| 1 blomkål, lille |
| 100 g gulerødder |
| 100 g champignoner |
| olie |
| 2 spsk. peanutbutter |
| koriander, frisk |
Cremet blomkålssauce med inspiration fra det thailandske køkken
Sådan gør du
Kom løg, hvidløg, chili, ingefær, citrongræs, sojasovs og rørsukker i en blender. Blend det lidt tid og tilsæt herefter ca. 1 dl kokosmælk og blend det igen til det er som en sauce.
Del blomkålen i små buketter og skær gulerødderne i 2-3 cm lange stykker. Skær champignonen i skiver.
Hæld olie i en wok og svits blomkålene, gulerødderne og champignonerne i 1-2 minutter. Rør hele tiden rundt.
Lav et lille ”hul” i midten af blandingen, hvor du hælder saucen i, sammen med resten af kokosmælken. Lad det ”koge” i 1-2 minutter i ”hullet”, inden du blander det hele sammen.
Læg låg på wokken og lad det simre i 6-7 minutter. Tilsæt evt. mere kokosmælk.
Lige inden servering blandes jordnøddesmørret i retten, så det smelter helt.
Drys friskhakket koriander over lige inden servering.
Tips & tricks
Serveres med ris
