Hokkaido-græskarsuppe

Suppen

1 løg
6 fed hvidløg
1 kg græskar, hokkaido
9 dl vand
1 grøntsagsbouillonterning
1 dl sojafløde
salt

Enkel og super lækker græskarsuppe til en kold efterårsdag

Sådan gør du

  1. Skær løg og hvidløg i grove tern. Kom begge dele i en gryde og svits det i lidt vand.

  2. Skræl græskaren og skære den i stor stykke og steg den i gryden med løg og hvidløg et øjeblik.

  3. Tilsæt nu vand og bouillonterning. Hold gerne igen med vandet. Det behøver ikke at dække græskaren helt og der kan altid tilsættes mere, når suppen er blendet, hvis den er for tyk.

  4. Kog til græskaren til den er mør.

  5. Tag gryden af kog og blend suppen med en stavblender, til den har fået den ønskede konsistens.

  6. Til sidst tilsættes havrefløden og smages til med salt.

Tips & tricks

  • Hvis hokkaido-græskaren er økologisk kan den sagtens koges med skræl på for at bevare de næringsstoffer, der er gode der.

  • For variation eller hvis ens græskar ikke er så stort, så kan man tilføje gulerødder, kartofler eller andre rodfrugter, der koger sammen med græskaren.

Serveres med

Relaterede opskrifter