Brun sovs

Ingredienser

1 løg
2 gulerødder
5 laurbærblade
4 timian, friske kviste
2 grøntsagsfond, terninger
5 dl vand
kulør
jævning

En god dansk brun sovs med laurbær og timian - sørg nu for at lave rigeligt af den

Sådan gør du

  1. Start med at svitse løgene i en gryde i olien.

  2. Tilsæt gulerødder, lauerbærblade, timian, fond og vand. Lad det koge sammen under låg i ca. 20 min.

  3. Hæld sovsen igennem en si og stil løg og gulerødder til side.

  4. Lad sovsen koge igen og jævn den med en meljævning (eller glutenfri jævning) til ønskede tykkelse.

     

  5. Tilsæt kulør, sojafløde og evt. lidt ekstra vand.

Tips & tricks

  • Brug gerne gulerødderne og løg som tilbehør til maden - det smager skønt.

  • Fryseegnet

Serveres med

Relaterede opskrifter