Æblegløgg med krydderier
Æblegløgg med krydderier
Koncentrat
| 3 appelsiner |
| 5 citroner |
| 1.5 l æblejuice |
| 1.5 dl rørsukker |
| 10 ingefær, skiver |
| 10 stjerneanis |
| 15 kardemomme, kapsler |
| 3 kanelstænger |
| 1½ vaniljestænger |
Gløggen
| 1.5 l æblejuice |
Dyb, smagsfuld gløgg lavet på æble og en masse skønne krydderier - til både børn og voksne uden alkohol
Koncentrat
Start med at presse både appelsiner og citroner og kom det i en gryde sammen med æblejuice, sukker og alle krydderierne.
Kog det op og lad det simre i 30 min.
Lad det enten stå i gryden eller hæld det på et glas med låg og lad det trække i køleskabet i minimum 1 døgn. Har du tiden, så lad det gerne stå i 3-5 dage.
Gløggen
Når gløgg-koncentratet skal bruges, sies det og blandes med æblejuice efter smag. Varmes op og serveres lun.
